حميد بقايي در ادامه خاطرنشان کرد: به اين نکته بسنده ميکنم که در گذشته از موزه ملي فقط يک اسم داشتيم اما درعمل موزه ملي نداشتيم، بنابر تعريف کارشناسان از موزه ملي، موزه ملي محل نگهداري اشياي فرهنگي و تاريخي يک کشور است يعني شامل همه گونه اشيا از جمله اشياي باستان شناسي، مردم شناسي،نسخ خطي و آثار صنايع دستي و در کل تمام تعريف استانداردي که از موزه ملي وجود دارد را شامل ميشود.
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي موزه باستان شناسي بخشي از يک موزه ملي هر کشور است که تاکنون بخش باستان شناسي در موزه ملي به نمايش گذاشته شده بود.
وي ادامه داد: موزه ملي با رويکرد جديدي که در پيش گرفته است آثار و نسخ خطي،صنايع دستي، لباسهاي اقوام، مردم شناسي و تمام اطلاعات مرتبط با فرهنگ و تاريخ ايران را براي آشنايي عموم به نمايش مي گذارد و اين در حالي است که تاکنون صرفا آثار تاريخي و اشياء باستان شناسي در معرض ديد عموم قرار مي گرفت.
بقائي ادامه داد: در حال حاضر تابلوها و قرآنهاي خطي بسيار نفيسي در اين موزه داريم که به طور جدي در گالريهاي مشخصي به نمايش گذاشته نشده بودند.
معاون رئيس جمهور با اشاره به سياست هاي سازمان در مورد ميدان مشق گفت: براساس پيشي بيني هاي صورت گرفته در نظر داريم ميدان مشق را به باغ موزه کل شهر تهران تبديل کنيم و ساختمانهاي ثبت شده در فهرست آثار ملي مانند ساختمان وزارت دفاع، امور خارجه، نيروي انتظامي به اين مجموعه اضافه شوند.
وي چالش با دستگاههاي مرتبط پيرامون تخليه اين ساختمان ها را مورد تاکيد قرار داد و گفت: دستگاه هاي مرتبط با ساختمانهاي ياد شده اعلام کردند که بايد هزينه تخليه اين ساختمانها را پرداخت کنيد چنانچه در اين مدت زماني بتوانيم به اين مهم دست پيدا کنيم کار بسيار بزرگ فرهنگي همراه با ايجاد ظرفيتي براي بازديد گردشگران داخلي و خارجي از اين مجموعه فراهم خواهيم کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به اينکه موزه دوران اسلامي در سال هاي اخير تعطيل بود،اظهار داشت: هم اکنون موزه دوران اسلامي مراحل پاياني مرمت خود را سپري ميکند.البته عمليات مرمت اين موزه از دو سه سال اخير آغاز شد و اميد است در خرداد ماه شاهد گشايش اولين فاز از موزه دوران اسلامي باشيم./118
انتهای پیام/